Boonen tweewielers

Mountainbike kopen

De populaire mountainbike wordt ook wel mtb genoemd of atb-fiets (all terrain bike). Mountainbikes zijn geschikt voor elk terrein dankzij dikke profielbanden, vering en goede versnellingen.
 
Twijfelt u bij de aankoop van uw mountainbike over de geschikte grote of het type fiets? Bel dan even naar onze mountainbike experts.
Tevens bestaat de mogelijkheid om u volledig op te meten middels het Shimano Bikefitting systeem zodat de fiets volledig volgens uw lichaamsmaten word afgesteld.
Wij helpen u graag en zoeken samen met u een geschikte mountainbike voor u uit. Zo voorkomen we dat u een mountainbike koopt die niet naar wens is.
 
Bij Boonen Tweewielers kunt u een mountainbike kopen van het merk  Merida en Isaac. Wij leveren daarnaast ook diverse mountainbike accessoires.
 
Besteld u nu één van onderstaande mountainbikes via de webshop dan bezorgen we uw MTB rijklaar bij u thuis.
 
Nieuwe fietsen en gebruikte fietsen bezorgen we binnen Nederland voor € 27,50,- (uitgezonderd Waddeneilanden).
Merk
Klassieke 26, gloednieuwe 27,5 of tóch de succesvolle 29 inch? Mountainbikers hebben tegenwoordig de keuze uit drie wielmaten. Wat in eerste instantie verwarrend lijkt, biedt bij nadere beschouwing heel veel mogelijkheden. MERIDA verklaart hoe de drie factoren gewicht, roleigenschappen en tractie het karakter van een wiel bepalen en welke keuze voor welk type biker optimaal is.
 
GEWICHT:
Omdat mountainbikers zich over heuvelachtig en bergachtigterrein bewegen, speelt het gewicht in principe een belangrijke rol. De wetten van de fysica bepalen in hoge mate de invloed van het gewicht omdat bij elke pedaalomwentelingsteeds opnieuw een roterende massa op gang moet wordengebracht. Kortweg geldt: hoe lichter, hoe beter. Terwijl twentyniner-wielen bij een vergelijkbaar kwaliteitsniveau ongeveer 12 procent zwaarder zijn dan 26 inch wielen, wegen 27,5 inch wielen slechts ongeveer 5 procent meer. In principe geldt dat, uitgaande van dezelfde materialen,een 26 inch wiel nog altijd het lichtste zal zijn. Echter, 27,5inch biedt bij nauwelijks merkbaar extra gewicht een aantal andere voordelen (zie hieronder). Twentyniner-wielen overtuigen met voordelen die zowel met 26 inch als met 27,5 inch wielen niet realiseerbaar zijn en waarbij de voordelen onderbepaalde omstandigheden (ander inzetbereik) opwegen tegen het gewichtsnadeel. Hoe meer een wiel moet rollen en hoe meer tractie gewenst is, des te eerder zijn 29 inch wielen aan te bevelen. Hoe meer waarde wordt gehecht aan gewichten acceleratie, des te kleiner moet het wiel worden gekozen.
 
ROLEIGENSCHAPPEN
Wortels, stenen, kuilen: in het terrein krijgen mountainbikes flinke uitdagingen voor de wielen. Het gemak waarmee een wiel over zulke hindernissen rolt, wordt grotendeels bepaald door de diameter en de luchtdruk waarmee wordt gereden. Hier geldt dat hoe groter het wiel, hoe makkelijker het over wortels en andere obstakels rolt. En: hoe groter het wiel, des te geringer kan de luchtdruk zijn bij een gelijk gewicht van de berijder. Lagere luchtdruk betekent op zijn beurt dat de band beter kan vervormen en daarmee verbeteren opnieuw de roleigenschappen overobstakels. Als je de relatieve hoek, waarmee de verschillende wielmaten tegen een hindernis rollen, in ogenschouw neemt, realiseren twentyniners dit met 6 procent minder weerstand tenopzichte van een 26 inch wiel. Maar zelfs een 27,5 inch wiel bereikt tweederde van deze prestatieverbetering. Kortom, hoemeer een rijder aanstuurt op soepele roleigenschappen, des te groter zal de gekozen wieldiameter moeten zijn.
 
TRACTIE
Hoe beter het contact met de ondergrond, des te veiliger is een biker onderweg. Plus: meer grip betekent dat er hogere snelheden mogelijk zijn en dat is belangrijk voor wedstrijdrijders. Mountainbikers rijden in het terrein waar de grip per definitie lager is danop asfalt en waarbij net zulke steile beklimmingen als afdalingen worden gereden. Daarbij is grip een essentiële factor. Naast de keuze voor het bandenprofiel zijn nog twee aspecten beslissend voor de beste gripeigenschappen: de hoeveelheid bodemcontacten de gekozen luchtdruk. Voor dat laatste geldt: hoe geringer de druk, hoe beter de grip. Omdat twentyniner-banden bij een gelijk gewicht van de rijder met ongeveer 0,3 tot 0,4 bar minder druk gereden kunnen worden (27,5-bike met ongeveer 0,2 bar minder), bieden grotere wielen dus overeenkomstige voordelen. Datzelfde geldt voor het bodemcontact. Dat is het contactgebied tussen het profiel en de ondergrond. Bij gelijke luchtdruk hebben twentyniners een plus van 50% ten opzichte van 26 inch terwijl 27,5 inch banden een voordeel van 33% hebben.